Thursday, 11 October 2007

---~@ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI @~---


esok dah 1 syawal 1428 hijrah. umat Islam kat Holland dah start raya. Malaysia, malam ani bahau tah kan meliat anak bulan...alum tantu lagi tu raya isuk ka lusa.

raya tahun ani, kami nada baju baru, pakai saja tia baju tahun lapas
(dah 2 tahun me n my wife tak tempah baju raya). Lagi pun bukan nak pakai selalu. Setahun..mungkin 2-3..kalau ada formal function di embassy baru baju melayu keluar. as my wife, she wear baju kurung, baju kebaya all the time especially summer time.

my eldest daughter dapat baju raya dr Lawas. nenek dia yang jahitkan, 2 pasang. Kain, pak usu dia yang belikan. Damia..mak ngah dia belikan baju. so, my daughters suma ada baju baru untuk sambut hari raya. ehheheh..


di kesempatan ini, kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada ibu dan ayah, adik2 dan saudara mara yang berada di (lawas, sarawak n mentakab, pahang), semua rakan taulan dan sahabat handai dan seluruh umat Islam. semoga hari lebaran ini akan membawa keberkatan pada kita semua.

pada kawan2 yang kebetulan ada di sini, singgah2 la datang umah. tak payah jemput..datang saja.P.S. nnti aku post gambar2 sambutan raya di malaysian embassy (the hague)

until then


No comments: